Guide: Sådan fungerer Facebook Business Manager
Facebook Business Manager er et genialt værktøj, som du kan benytte til at administrere dine annoncer på Facebook og Instagram. Programmet er lige så smart, som det lyder sejt – men det er dog også en verden for sig, som rummer et hav af muligheder og funktioner, hvilket gør, at det godt kan virke en anelse komplekst ved første øjekast.
Hvis det er første gang, at du kaster dig ud i Business Manager på Facebook, eller du blot er interesseret i at lære mere om programmet, så kan du med fordel læse med her.
- Sidst opdateret:
Hvad er Facebook Business Manager?
- Kontrol Du får mulighed for at kontrollere adgang til alle dine aktiver blandt medarbejdere, partner bureauer og leverandører.
- Privatindstillinger Du kan samarbejde med dine kolleger uden, at du behøver at give dem adgang til din personlige Facebook profil.
- Sikkerhedscenter Programmets sikkerhedscenter gør det muligt at administrere og gennemgå underretninger, og holder dig på den måde opmærksom på mulige sikkerhedsrisici.
- Effektivitet Arbejdet bliver hurtigt mere effektivt, når du har adgang til at kontrollere flere aktiver fra én enkelt platform.
De mest anvendte funktioner
Som jeg har nævnt tidligere, så indeholder Facebook Business Manager et hav af forskellige funktioner – nogle mere relevante end andre. Det er derfor en god idé at gøre dig bekendt med et par af funktionerne, som du med sikkerhed kommer til at stifte bekendtskab med. Jeg har udvalgt et par funktioner, som giver dig et godt udgangspunkt for at komme i gang med Business Manager:
- Personer
Personer er formodentligt en af de vigtigste funktioner ved Facebook Business Manager, da det er denne, som gør det muligt at tildele kollegaer adgang til virksomhedens forskellige aktiver. Du finder denne funktion under fanen ‘Brugere’. - Sider
En anden vigtigt funktion er sider, som du finder under fanen ‘Konti’. Her ligger alle virksomhedens Facebook sider, som du kan tilgå og administrere herfra. - Annoncekonti
Annoncekontoen finder du også under ‘Konti’, og den fungerer på samme måde som sider. Det er her, at du administrerer og styrer dine annoncer fra – du kan læse mere om, hvorfor netop denne funktion er særlig relevant herunder.
En anden relevant funktion, som du med sikkerhed kommer til at stifte bekendtskab med, er virksomhedsoplsyninger. Det er herinde, at du finder din virksomheds Business ID, som du skal bruge, hvis du eksempelvis skal oprettes som partner i en anden Business Manager.
Opret og overvåg dine annoncer gennem Facebook Business Manager
Så, hvorfor var det lige, at annoncekontien er særlig relevant? Annoncer er ikke udelukkende et relevant marketing værktøj for større virksomheder eller dem som i forvejen er aktive på Facebook. Formålet med annoncer er at få vist din virksomhed og jeres produkter eller ydelser hos så mange potentielle kunder som muligt. På den måde øges jeres kendskabsgrad, og en bredere kendskabsgrad øger sandsynligheden for salg, hvilket formodentligt er en fælles interesse for virksomheder af alle størrelser.
Med Business Manager kan du nemt oprette annoncer gennem en annoncekonto. Annoncekontoen gør det muligt at målrette dine annonceringer på Facebook baseret på oplysninger og data om dine kunder, og du kan samtidig holde øje med jeres resultater fra denne.
Kontakt Amplify og slip for besværet
Virker det uoverskueligt at skulle kaste dig ud i det dybe hul, som er Facebook Business Manager? Bare rolig – der er ingen grund til at bruge lange nætter på ‘How To’-youtube videoer eller besværlige guides. Hos Amplify er vi eksperter i Facebook Business Manager og markedsføring på Facebook.
Kontakt mig eller en af mine kollegaer hos Amplify på tlf. 70 60 50 28 eller via mail på info@amplify.dk.
Fordele og ulemper ved server site- og client site-tracking
Der findes både fordele og ulemper ved de to tracking-metoder:
Server-side tracking – pros and cons
Fordele:
- Mere præcis dataindsamling, da den er mindre påvirket af AdBlockers og browserteknologier som ITP.
- Forbedret performance på websites, da tracking scripts ikke belaster brugerens browser.
- Højere grad af databeskyttelse og overholdelse af regler om privatliv.
Ulemper:
- Teknisk mere komplekst og kan kræve avancerede udviklingsressourcer.
- Potentielt højere omkostninger til serverdrift.
Client-side tracking – pros and cons
Fordele:
- Nemmere at implementere og administrere, da det ofte involverer standard cookies og JavaScript.
- God til realtidsdata og interaktionssporing på brugerniveau.
Ulemper:
- Mere sårbar over for AdBlockers, browserindstillinger og privatlivsteknologier som ITP.
- Kan påvirke hjemmesidens load-hastighed og brugeroplevelse negativt.
- Reduceret præcision i dataindsamlingen på grund af begrænsninger i browserbaseret tracking.
Flere begreber
Vil du lære flere begreber inden for digital markedsføring? Vores digitale ordbog er fyldt med dem – og vi opdaterer den løbende.