5 fordele ved video – derfor skal du satse på videoproduktion

I en verden hvor information er i overflod, og internettet er blevet vores go-to kilde for at finde svar, er kravene til søgemaskiner også blevet større. Af den grund får AI nu en vigtigere rolle end nogensinde, og derfor bliver AEO (Answer Engine Optimization) nu også et indsatsområde.

reels-banner

Skab et visuelt visitkort med videoproduktion

Vi kender alle udtrykket “ét billede siger mere end tusinde ord”, og det er faktisk sådan, at hjernen bearbejder visuelle indtryk hurtigere end tekst. Videoer er et spændende og kraftfuldt element, som efterhånden er en fast del af mange virksomheders marketingstrategi – og med god grund!

Digitaliseringen gør det muligt for budskaber at nå hele verden rundt på ingen tid, og med videoer kan du nemt og hurtigt formidle budskaber og relevant information på en langt mere overskuelig og underholdende måde, end du kan med klassisk tekst og stillbilleder.

Videoer skaber samtidig en langt mere personlig oplevelse af virksomheden, som forbrugere har let ved at forholde sig til. Du kan nemlig sætte ansigt på din virksomhed samt give en reel præsentation af, hvordan I kommunikerer. Eksempelvis kan du vælge at kommunikere uformelt, sjovt, alvorligt eller afslappet, hvilket hjælper dit brand med at fremstå mere reel og relaterbar. Video er altså en genial måde at skabe engagerende, relevant og interaktivt indhold, som kan hjælpe dine nuværende og kommende kunder til at forstå, hvem din virksomhed egentlig er.

 

Hvorfor bruge videomarkedsføring?

Der er flere gode grunde til at bruge video i din markedsføring – her får du 5 af dem:

1. Kommende kunder husker dig bedre

Hjernen reagerer automatisk på bevægelse, og via video sætter man flere sanser i spil end via beskrivelser og statiske billeder. Det forøger chancen for at aktivere adrenalin og endorfiner, som forbedrer underholdningsværdien for modtagerne.

Med videoproduktion kan du derfor få dine kunder til bedre at huske dig, dine budskaber, dine produkter og din virksomhed – ganske enkelt fordi vi mennesker har lettere ved at afkode visuelt indhold.

2. Videoindhold engagerer og konverterer bedre

“Vi vil så gerne have, at du bliver lidt længere…” sådan lød et kendt slogan hos en dansk supermarkedskæde. Spot on! For hvilken virksomhed kan ikke erklære sig enig i det slogan?

Desværre er vi håbløst utålmodige, når vi browser på nettet, og derfor kan du sjældent forvente, at besøgende på din hjemmeside bliver hængende særligt længe. Faktisk ligger den gennemsnitlige sessionsvarighed (den tid, en besøgende bruger på hjemmesiden, inden vedkommende klikker sig videre) på de fleste hjemmesider på under 1 minut. Og det er altså sjældent nok til at engagere – og ikke mindst konvertere!

På sider med videoindhold kan du til gengæld gange den gennemsnitlige sessionsvarighed med op til 6 gange af gennemsnittet. Videoindhold øger med andre ord eksponentielt dine brugeres interesse.

3. Video styrker din synlighed i søgemaskinerne

Det er ikke kun dine brugeres øjne, der er vilde med videoer – verdens største søgemaskine, Google, har også blik for dem. Google prioriterer nemlig i høj grad landingssider med videoindhold. Og hvad Google er vild med, bør du også være vild med – for det er søgemaskinen, der bestemmer, om du skal vises frem i fuldt flor for dine kunder på side 1 eller ligge gemt og glemt på side 2.

Videoindhold kan altså understøtte din søgemaskineoptimering og gøre dig mere synlig på verdens største søgemaskine – men også på verdens næststørste, Youtube, hvis du også satser på Yotube som markedsføringsplatform. Det skaber en win-win-situation, da Youtube-indhold på mange søgninger også får topplaceringer øverst på Google.

4. Skil dig ud fra mængden på de sociale medier

Videoformatet er et genialt blikfang på sociale medier. På de sociale medier fisker du typisk højere op i kunderejsen – det vil sige efter brugere, der måske ikke direkte søger produkter eller services, du tilbyder, men som du på sigt kan konvertere til kunder.

Derfor skal du også gøre en ekstra indsats for at vække deres interesse. Lidt ligesom et gadeskilt foran en fysisk butik skal skille sig ud i mængden for at lokke forbipasserende ind i butikken.

Video content er en åbenlyst metode til at udbrede og dele dit budskab på de sociale medier – uden at det drukner i den uendelige mængde af information på Facebook, Instagram, Linkedin og andre sociale medier, da det det dynamiske og visuelle format skaber blikfang i feedet.

5. Levende billeder skaber tillid

Endelig kan videoindhold være med til at skabe tillid hos din målgruppe. For på levende billeder er din virksomhed ikke bare endnu en virksomhed, som gemmer sig bag en webshop eller et website.

Via video bliver dit brand til rigtige mennesker, som modtagerne kan forholde sig til. Og mennesker handler først og fremmest med mennesker.

Dermed kan video være med til at skabe tryghed og tillid hos din målgruppe, fordi det får din virksomhed til at fremstå mere autentisk, personlig og i øjenhøjde med kommende kunder.

Hvordan integrerer du video i din marketingstrategi?

Brugere engagerer sig i dag i langt højere grad med brands, de handler med. Markedet er fyldt med dygtige konkurrenter, og det er derfor ikke længere nok at differentiere sig på konkurrencedygtige priser.

Virksomheder må engagere og interagere med sine brugere, hvis de vil skille sig ud fra konkurrenterne. Video content er en genial metode til at styrke og forbedre din digitale tilstedeværelse og brand image på.

Der er mange forskellige muligheder for at integrere videoer i din marketingsstrategi, herunder:

  • How-To-Videoer
  • Produktfilm
  • Reklamefilm
  • Webinar
  • Interviews.

Et udvalg af Amplifys produktioner

Her kan du se eksempler på videoer, vi har produceret til nogle af vores kunders sociale kanaler.

Få hjælp til videoproduktion

Hvis du ikke har tiden til at sætte dig ind i, hvordan man skaber relevante, flotte og underholdende videoer, skal du ikke tøve med at kontakte os. Amplify er dit strategiske content-bureau – vi står klar til at skabe visuelle fortællinger, der både ses, huskes og gør indtryk.

FAQ – videoproduktion

Videoproduktion er et visuelt hjælpemiddel, som du kan bruge i forbindelse med online markedsføring. Videoer skaber værdi, da brugeroplevelsen bliver forbedret markant, og din hjemmeside vil skille sig ud fra mængden.

Hvis du har det rette udstyr, så kan du sagtens stå for videoproduktionen selv. Fordelene ved at benytte et digitalt marketing bureau til videoproduktion er, at du får en video i høj kvalitet og rådgivning fra A-Z.

Videoer og billeder er med til at styrke din SEO. Det er også med til at skabe en bedre brugeroplevelse, som kan gøre de besøgende på hjemmesiden til betalende kunder.

Valget af videotyper afhænger af dine mål og din målgruppe. Reklamefilm er gode til at skabe opmærksomhed om et produkt, mens instruktionsvideoer er bedre til at uddanne kunder om brugen af dit produkt eller service.

For at maksimere din rækkevidde skal du sikre, at den er optimeret til de platforme, hvor den bliver vist. Brug passende hashtags, engagerende titler samt beskrivelser, og del din video på sociale medier og andre relevante online kanaler. Overvej også betalt annoncering for at nå bredere ud og tilpasse indholdet, så det appellerer til din specifikke målgruppe.

Bliv endnu klogere

Uanset om du er generalist eller specialist indenfor marketing, så har vores specialister samlet en række gode råd til dig på vores blog.