Pogo sticking

Har du nogensinde overvejet, hvad der sker, når du klikker på et søgeresultat, men hurtigt vender tilbage til søgesiden for at finde et bedre resultat? Dette fænomen kaldes pogo sticking og påvirker faktisk din hjemmesides SEO mere, end du måske tror. Det er fordi, at pogo sticking fungerer som en pejling på kvaliteten og relevansen af dit webindhold for søgemaskinerne. Men hvad er pogo sticking helt præcist? Og hvordan kan du mindske dit websites pogo sticking? Det kan du blive meget klogere på lige her.

SEO_thumbnail

Hvad er pogo sticking?

Pogo sticking er et term for, når en bruger foretager en søgning, klikker på et søgeresultat og hurtigt vender tilbage til søgeresultaterne for at vælge et andet resultat. Denne brugeradfærd kan antyde, at brugeren ikke har fundet det, de søgte efter på et website, og derfor har valgt at fortsætte deres søgen.

Pogo sticking kan ofte være en klar indikator for, at dit website mangler relevans for websitets søgeord. Det skyldes, at din hjemmeside ofte vil vises i søgeresultaterne, hvis en bruger har foretaget en søgning med mange af de samme søgeord, som din hjemmeside fremhæver. Og finder brugeren ikke det, de leder efter, mangler din hjemmeside sandsynligvis relevant indhold ift. dine søgeord.

Dog kan pogo sticking også være et tegn på en ganske neutral brugeradfærd. Hvis en bruger for eksempel foretager kommercielle søgninger, kan brugeren pogo sticke, fordi brugeren hopper fra website til website på jagten efter den bedste pris.

Hvordan påvirker pogo sticking din SEO?

At forstå pogo sticking, er afgørende for din søgemaskineoptimering. Hvis brugerne konstant forlader dit website for at finde et mere relevant indhold, kan det antyde, at dit website ikke er det mest relevante for den specifikke søgning.

Dette kan sende negative signaler til søgemaskinerne, som dermed vil “straffe” dit website med en lavere placering i søgeresultaterne. Selvom det kan være vanskeligt at indsamle direkte data om pogo sticking, kan en høj afvisningsprocent og lavt tidsforbrug ofte indikere denne type adfærd.

Men pogo sticking påvirker ikke blot din SEO. Det påvirker nemlig også din SEA (søgemaskineannoncering), som er et udtryk, der dækker over dit brug af annoncer i søgemaskinerne. En høj pogo sticking kan nemlig være et tegn på, at din Pay-Per-Click markedsføring, såsom Google Ads, ikke er relevant eller tilfredsstillende for brugerne. Dette kan også føre til en lavere placering i søgeresultaterne.

Nøglen til mindre pogo sticking

Reducér dit websites pogo sticking ved at sikre, at dit indhold er relevant, tilgængeligt og engagerende for brugerne. Jo mere dit website kan imødekomme brugernes behov og forventninger, desto mindre sandsynligt er det, at de vil vende tilbage til søgeresultaterne.

Vær desuden opmærksom på brugeroplevelsen. Hvis du har sikret, at dit website har en hurtig indlæsningshastighed, en overskuelig navigationsstruktur og en høj indholdskvalitet, kan det hjælpe dig med at holde på brugerne i længere tid.

Pogo sticking og CRO: Hvordan hænger det sammen?

CRO eller konverteringsoptimering fokuserer på at forvandle dine websitebesøgende til kunder. Det er en metode, der har til formål at optimere procentdelen af besøgende, der udfører en ønsket handling – uanset om denne handling er at udfylde et tilmeldingsformular, købe et produkt fra din webshop eller downloade din E-bog. Men hvordan passer pogo sticking ind i dette?

Høj pogo sticking kan være en indikator for lav en konverteringsrate. Hvis dine besøgende hurtigt forlader dit websted til fordel for et andet, er det mindre sandsynligt, at de fuldfører en konverteringsaktion på dit websted. Pogo sticking kan derfor ses som et tegn på, at du bør arbejde på at optimere din CRO-strategi.

Her er et par gode råd til at skabe en vellykket CRO-strategi:

  • Først skal du identificere dine mål og forstå, hvordan brugerne interagerer med dit websted ved at indsamle og analysere data.
  • Dernæst kan du bruge denne information til at teste forskellige løsninger for at forbedre brugeroplevelsen, reducere pogo sticking og øge konverteringsraten.
  • Til sidst, når de mest effektive løsninger er identificeret, kan du implementere disse for at forbedre din CRO kontinuerligt.

Det er vigtigt at bemærke, at pogo sticking og CRO er tæt forbundet. Ved at forstå sammenhængen mellem de to kan du skabe en mere effektiv tilgang til din digitale markedsføringsstrategi.

Ofte stillede spørgsmål

Ved at tilbyde relevant og engagerende indhold på dit website kan du minimere chancerne for pogo sticking. Husk, at en intuitiv og brugervenlig navigationsstruktur også er afgørende for en positiv brugeroplevelse.

Nej, pogo sticking og bounce rate er ikke det samme. Pogo sticking refererer til brugeren, der hurtigt vender tilbage til søgeresultaterne, mens bounce rate refererer til en bruger, der kun besøger en enkelt side på dit websted.

Ja, høj pogo sticking kan resultere i højere omkostninger pr. klik og lavere kvalitetsscore i dine PPC-kampagner, hvilket kan påvirke dine annoncers synlighed.

Selvom pogo sticking ofte indikerer, at dit indhold ikke er relevant eller tilfredsstillende for brugerne, kan det også være et tegn på neutralt brugeradfærd, som når brugere sammenligner priser før et køb.

Selvom du ikke kan indsamle direkte data om pogo sticking, kan du bruge værktøjer som Google Analytics til at se efter tegn på denne adfærd, såsom høje afvisningsprocenter og lavt tidsforbrug på dit websted.

Flere begreber

Vil du lære flere begreber inden for digital markedsføring? Vores digitale ordbog er fyldt med dem – og vi opdaterer den løbende.