Annoncering

Lad os tage den helt fra bunden. En annoncering er som en reklame eller et opslag uden for en butik eller en webshop. Denne annonce er designet til at fange din opmærksomhed og få dig til at tage skridtet ind i butikken eller webshoppen.

En annonce kan vise mange ting. Den kan vise billeder af produkter, tilbyde særlige rabatter, lave reklame for events eller fremhæve unikke egenskaber ved butikken eller webshoppen. Målet er at informere dig om butikken eller webshoppen samt dens tilbud, så din nysgerrighed vækkes til at udforske, hvad de har at tilbyde.

Og lad os alle være ærlige, vi er alle faldet i fælden op til flere gange, så der er ingen tvivl om, at annoncering virker. På den lyse side kan du lære at mestre annoncering og udvide din viden om emnet.

Social-ads_thumbnail

Der er offline annoncering, og så er der online annoncering

Offline annoncering er alt, hvad der ikke foregår digitalt. Det er mere old-school reklameform, og indebærer eksempelvis at busserne plastres til med farverige reklamer, aviserne fyldes med lokale reklamer eller søerne i København får endnu et neonskilt.

Online annoncering er alt, hvad der foregår digitalt. Det er den vilde vesten af marketing, hvor alt kan lade sig gøre. Det kan eksempelvis være en influencer, som anbefaler sponsorerede produkter (influencer-marketing), et nyhedsbrev om at Harry Styles turnere til Danmark igen (e-mail marketing) eller et farverigt, blinkende banner om billige charterferierejser, når du læser nyhederne online (displayannoncer).

Rammerne for en annonce

Når det kommer til digitale annoncer, er det lidt et kunstværk – og det er kun fantasien der sætter grænser. Udformningen af en annonce kan variere meget og afhænger af det valgte format og det budskab, du ønsker at formidle.

Vi har samlet de fire elementer, som en digital annonce ofte indeholder i dag:

  1. Billede: Et billede siger mere end tusind ord! Med et iøjnefaldende billede kan du fange opmærksomheden på et splitsekund og fortælle en hel historie uden at sige et eneste ord.

  2. Tekst: Med en annoncetekst kan du væve en fortælling, der griber hjertet og sindet. Fra humor til alvor – teksten kan vække følelser eller give viden og skabe forbindelse til din målgruppe. Det kan eksempelvis være på Google Ads, i et blogindlæg eller i et LinkedIn-opslag.

  3. Video: Med levende billeder kan du vise produkter i aktion, lave en guidet tur gennem din virksomhed eller dele inspirerende historier.

  4. Lyd: Ligesom musik kan være soundtracket til en film, kan lyd være soundtracket til din annonce. Med den rette lyd kan du skabe en unik atmosfære og forstærke budskabet. Lyd kan også være at deltage i en podcast eller at have sin egen podcast. Hos Amplify producerer vi eksempelvis podcasten ‘Den Nye Standard’.

Vi mestrer disse annonceringer

Hos Amplify er vi en haj inden for digital annoncering og kan hjælpe dig med at nå ud til din målgruppe på en effektiv måde. Her er en oversigt over de annonceringsmuligheder, som vi mestrer:

  • Facebook-annoncering: Med Facebook-annoncering kan du nå ud til din målgruppe på verdens største sociale medieplatform. Vi hjælper dig med at udforme annoncer, der fanger opmærksomheden og får folk til at klikke videre til din website eller webshop.

  • Instagram-annoncering: Instagram er en af de mest populære, sociale medieplatforme i dag, og med annoncering på Instagram kan du nå ud til en stor og engageret målgruppe. Vi hjælper dig med at udforme visuelt flotte annoncer, der matcher din målgruppes interesser og præferencer.

  • YouTube-annoncering: Med annoncering på YouTube kan du nå ud til en stor og engageret målgruppe af seere. Vi hjælper dig med at udforme annoncer, der fanger seernes opmærksomhed og øger din synlighed på platformen.

  • TikTok-annoncering: TikTok er en af de hurtigst voksende sociale medieplatforme i dag, og med annoncering på TikTok kan du nå ud til en ung og engageret målgruppe. Vi hjælper dig med at udforme annoncer, der fanger seernes opmærksomhed og øger din synlighed.

Flere begreber

Vil du lære flere begreber inden for digital markedsføring? Vores digitale ordbog er fyldt med dem – og vi opdaterer den løbende.