Salgstragt

Salgstragten er en nøglekomponent i enhver virksomheds salgsstrategi og spiller en central rolle i at forstå og styre kunders rejse fra interesse til køb. Den konceptuelle model hjælper virksomheder med at strukturere og optimere deres salgsprocesser ved at bryde dem ned i forskellige trin.

Marketing-modeller_thumbnail

Hvad er en salgstragt?

En salgstragt er som et kort over hvordan folk køber ting. Det begynder med folk, der hører om dit produkt, typisk gennem reklamer eller internettet. Så bliver de interesseret og undersøger mere om det. Efterfølgende tænker de på at købe det og sammenligner muligheder og priser. Til sidst beslutter de sig for at købe og gøre det.

Men salgstragten er ikke altid en lineær proces som ovenstående beskrivelse. De kan hoppe frem og tilbage mellem trinene eller springe nogle trin helt over. Det er virksomhedens opgave at guide potentielle kunder gennem trinene ved at levere relevant information og skabe tillid.

Så salgstragten handler om at finde ud af, hvor folk kan blive “stuck” eller i tvivl, og derefter hjælpe dem videre. En optimering af salgstragten betyder at gøre hele processen bedre, så flere mennesker ender med at købe dit produkt eller din service. Det kan involvere at lave bedre reklamer, lave tilbud, der er svære at sige nej til, eller sørge for, at folk altid kan få fat i dig, når de har brug for hjælp.

Salgstragt

Storytime: Eksempel på en salgstragt

Virksomheden, Tøj til børn, opsætter en Facebook-annonce, som tiltrækker mor Hanne til hjemmesiden. Hanne lander på hjemmesiden, og begynder at udforske forskellige tøjkategorier til hendes datter, Anne, og læser lidt på produktanmeldelser. Efterhånden som Hannes interesse vokser, begynder hun at overveje, hvilke produkter som passer bedst til Anne. Hanne tilmelder sig nyhedsbrevet for at modtage tilbud og lægger hjemmesiden fra sig.

Tre dage efter modtager hun en mail fra Tøj til børn og bliver gjort opmærksom på, at hun ikke har handlet tøj til Anne. Hanne går igen ind på hjemmesiden, men skal have hjælp til at vælge den rette størrelse. Hun åbner derfor chat-supporten, der er åben 24/7, for at få vejledning. Efter hjælpen har hun fundet tøjet i de størrelser, som Anne kan passe, og Hanne gennemfører betalingen.

Eksemplet her viser, hvordan en salgstragt tager den besøgende digitalt i hånden fra start til slut for at øge konverteringer og styrke virksomhedens, Tøj til børn’s, succes.

Er en salgstragt vigtig?

En salgstragt er en vigtig komponent i enhver virksomheds salgsstrategi, og dens betydning kan ikke undervurderes.

En salgstragt hjælper med at strukturere og visualisere hele salgsprocessen, som gør det lettere for salgsteams at forstå, hvor kunderne befinder sig i deres rejse mod at tage en beslutning om at købe. Det giver også mulighed for at identificere potentielle flaskehalse eller svage punkter i processen, der kan forhindre konverteringer.

Gennem en salgstragt kan virksomheder tilpasse deres markedsføringsindsats og salgsstrategi for at imødekomme kundernes behov og øge chancen for succesfulde salg. Det er et værdifuldt værktøj, der hjælper med at optimere ressourcer og øge effektiviteten af ​​salgsindsatsen.

Så ja, en salgstragt er vigtig, og dens anvendelse kan gøre en afgørende forskel for virksomhedens evne til at tiltrække og fastholde kunder samt øge indtægterne.

Skal vi hjælpe dig og din virksomhed med at finde jeres flaskehalse? Som 360 graders online marketingbureau har vi ekspertisen til at spore dem og optimere salgsprocessen, eventuelt gennem SEO, Google Ads eller SoMe.

Flere begreber

Vil du lære flere begreber inden for digital markedsføring? Vores digitale ordbog er fyldt med dem – og vi opdaterer den løbende.