Teknisk SEO

Har du svært ved at forstå, hvad der afholder dig fra at opnå topplaceringer på Google? Det kan meget vel være, at det er teknisk mangler, der forhindrer din side i at blive læst og indekseret korrekt – og her kommer teknisk SEO ind i billedet.

I dette indlæg får du en dybere forståelse for de forskellige aspekter af teknisk SEO.

teknisk-seo-i-steps

Hvad er teknisk SEO?

Hvor on-page SEO er al den søgemaskineoptimering brugerne kan se, er teknisk SEO alt det arbejde, brugerne ikke ser. Men det gør Google!

Forestiller du dig en hjemmeside som et hus, er teknisk SEO fundamentet, der sørger for, at huset er solidt plantet og ikke står og svajer. Uden et solidt fundament, kan man nemlig bygge noget så flot, men det vil ofte være et middelmådigt resultat.

Teknisk SEO er derfor et vigtigt element, hvis du vil have en hjemmeside der er solidt placeret i Googles algoritmer.

Arbejdsområder i teknisk SEO

Arbejdsområder indenfor teknisk SEO spænder bredt, og det inkludere blandet andet:

 • URL-struktur: Optimer URL-strukturen, så den er logisk, overskuelig og relevant for både brugere og søgemaskiner. Husk dine canonical tags, hvis det er relevant.

 • Sitemap: Opret og opdater dit sitemap for at give søgemaskinerne oplysninger om dit indhold og hvilke sider der skal indekseres.

 • Hurtig indlæsningstid: Optimer sidens indlæsningstid for at forbedre brugeroplevelsen og søgemaskinernes rangering.

 • Responsiv design: Sørg for, at dit website fungerer optimalt på alle enheder, herunder desktop, tablet og mobil.

 • HTTPS: Brug en sikker HTTPS-forbindelse for at beskytte brugerdata og forbedre søgemaskinernes tillid til dit website.

 • Billedoptimering: Optimer billederne på dit website for at forbedre indlæsningstiden og søgemaskinernes forståelse af dit indhold.

 • Fejlfinding: Løb regelmæssige fejlfindingstests for at opdage og rette tekniske fejl og problemer på dit website.

 • Indeksering: For at rangere højt på søgeord, så skal du sikre, at dine sider er indekseret. I tilfælde at af dette ikke sker automatisk, så skal du indsende sine sider til indeksering.

 • Redirects: Undgå “døde links” og fejlsider ved at redirecte sider, der er blevet ændret URL-struktur på.

Gode værktøjer til teknisk SEO

Der er ofte uenighed blandt SEO-specialister, når samtalen om de bedste SEO-værktøjer går i gang. Der er et hav af muligheder (og de fleste kan akkurat det samme), så prøv dig frem og find dine egne “go-to” værktøjer.


Eksempler på værktøjer, du bør prøve:

Hvis du vil vide mere om gode værktøjer, du kan bruge i din SEO-strategi, så kan du med fordel læse min kollegas indlæg “Syv seje SEO-tools – webmasterens vigtigste værktøjer”. Flere af de oplistede værktøjer bliver uddybet i indlægget.

Har din hjemmeside toxic backlinks?

Det har aldrig været vigtigere end nu, at have styr på sin hjemmesides backlink profile. I december 2022 udrullede Google deres “link spam update” – som betyder at dine placeringer virkelig kan blive straffet, hvis din hjemmeside får links fra andre skadelig hjemmesider.

Fakta om “December 2022 Google Link Spam Update”

 • Opdateringen sigter mod at bekæmpe spam og links af dårlig kvalitet, der påvirker søgeresultaterne.

 • Opdateringen fokuserer særligt på links, der er oprettet med det formål at manipulere rangeringer i ​​søgeresultaterne.

 • Google siger, at websteder med dårligt indhold eller dårlige linkpraksisser kan forvente at se en nedgang i deres synlighed i søgeresultaterne.

Vil du vide mere om toksiske links? Så kan du læse mere i min kollegas blogindlæg “Toxic backlinks – gift for din hjemmesides SEO”. Han går både i dybden med hvad det er, hvordan det kan påvirke din SEO, og ikke mindst hvordan du skaffer dem af vejen.

Få hjælp af en specialist

Hvis det virker som et lidt for omfattende projekt at komme i gang med teknisk SEO, så kan du altid hente hjælp hos Webamp. Vi har alle de nødvendige værktøjer samt viden, så din hjemmeside kan få de bedste forudsætninger for at opnå topplaceringer på Google.

Kontakt mig eller en af mine kollegaer på 70 60 50 28, info@webamp.dk eller ved at udfylde vores kontaktformular.

FAQ – teknisk SEO

Teknisk SEO er, som navnet indikere, den teknisk del af søgemaskineoptimering. I teknisk SEO arbejder man blandt andet med indeksering, hastighedsoptimering, mobilvenlighed og yderligere fejlfinding. Teknisk SEO er fundamentet for at opnå gode placeringer på Google.

Der er et utal af værktøjet, du kan bruge til teknisk SEO. Det kan f.eks. være SEMrush, Ahrefs, Google Search Console, Screaming Frog og Pagespeed Insights.

En teknisk SEO-analyse er en komplet gennemgang af hjemmesidens drift. Her kigger man nærmere på alle tænkelige faldgrupper blandt andet 4xx-fejl, indlæsningstiden, toxic backlinks m.m.

Bliv endnu klogere

Uanset om du er generalist eller specialist indenfor marketing, så har vores specialister samlet en række gode råd til dig på vores blog.