Google billedsøgning
Billeder har en utrolig kraft til at formidle information og fange vores opmærksomhed. De kan vække følelser, fortælle historier og bringe os tættere på det ukendte.
Her kommer Google billedsøgning ind som en lille hjælper, der gør det muligt at udforske det visuelle univers på internettet på en måde, der går ud over almindelig tekstbaseret søgning.
Hvad er Google billedsøgning?
Et billede siger mere end tusinde ord, og det samme gælder Google billedsøgning. Vi har alle prøvet at lede efter et billede – måske opskriften på verdens bedste drømmekage eller Harry Styles overkrop?
Google billedsøgning er som internettets egen kurator for billeder. Tænk på det som et digitalt bibliotek fyldt med millioner af billeder fra hele verden og på tværs af forskellige websites. Hvis du har brug for at finde et billede af noget bestemt, er Google billedsøgning din personlige assistent, der hjælper dig med at opdage det visuelle indhold, du leder efter.
Sådan fungerer det…
- Caption: Sørg for at lave en caption på billedet, som er den tekst, der vises over eller under dit billede. Captions bruges ofte til at give en visuel forstærkning af billedets budskab og kan inkludere søgeord for at forbedre synligheden. Desuden læser 300% flere brugere din caption frem for den almindelige brødtekst.
Lad os sige, du leder efter inspiration til en feriedestination. Du åbner Google og indtaster “eksotiske strande” i søgefeltet. Nu begynder søgningen. Bag kulisserne arbejder en sofistikeret algoritme, som vi kan kalde for billedbibliotekaren. Denne algoritme afsøger internettets billedsamling og udvælger billeder, der bedst matcher din beskrivelse.
Når resultaterne kommer op, ser du en række miniaturebilleder, der repræsenterer forskellige strande fra hele verdenen. Du klikker på et billede, der fanger din interesse, og det åbner op som en portal til den ønskede destination. Du kan udforske hvert billede, se det i større detaljer og lære mere om stedet, det repræsenterer.
Hvordan kan du så øge chancerne for at det er dit billede, som bliver vist i denne søgning?
- Billedets elementer: Først og fremmest er det vigtigt at tage højde for billedets elementer. Det inkluderer størrelsen på billedet, dets format og kvalitet. Forsøg at bruge billeder af høj kvalitet og i et passende format, der er nemt at indlæse. Læs eventuelt mere om billedoptimering.
- Caption: Sørg for at lave en caption på billedet, som er den tekst, der vises over eller under dit billede. Captions bruges ofte til at give en visuel forstærkning af billedets budskab og kan inkludere søgeord for at forbedre synligheden. Desuden læser 300% flere brugere din caption frem for den almindelige brødtekst.
- Alt-tekst: Til sidst, sørg altid for alt-tekster på dine billeder! Alt-tekst er en beskrivende tekst, som tilføjes til et billede i HTML-koden på et website. Det er oprindeligt designet til at give en tekstbaseret beskrivelse af billedets indhold for personer, der ikke kan se det, såsom personer med synsnedsættelse.
Hvordan hænger Google billedsøgning sammen med SEO?
Lad os kigge lidt nærmere på hvordan Google billedsøgning og SEO hænger sammen. Når du uploader et billede til din website, og du giver det en beskrivende alt-tekst, sender du et signal til søgemaskiner som Google om, hvad der er på billedet. Dette er som at give en kort, men præcis beskrivelse til søgemaskinen, så den forstår indholdet af billedet.
Forestil dig at du har en hjemmeside om kunst, og du uploader et billede af et maleri af en skov. Hvis du tilføjer en alt-tekst som: Maleri af en fredelig skovscene med sollys, træer og dyreliv, hjælper du søgemaskinerne med at forstå, hvad billedet handler om. Når brugere så efter “skovmaleri” eller lignende, kan dit billede dukke op i søgeresultaterne og kan bringe mere opmærksomhed til dit website.
Alt i alt er Google billedsøgning en måde at udforske den visuelle rigdom på internettet, mens den samtidig arbejder hånd i hånd med søgemaskineoptimering. Det er som at have en guide, der hjælper dig med at navigere gennem billedernes verden og øger din synlighed på internettes landkort. Og hvis du ikke føler dig i stand til at tackle opgaven, så kan en af vores SEO-specialister tage over og hjælpe dig videre.
Flere begreber
Vil du lære flere begreber inden for digital markedsføring? Vores digitale ordbog er fyldt med dem – og vi opdaterer den løbende.